Loading Events

« All Events

Musikkhistorisk konsert med CORO MISTO i anledning Nesodden kirkens 850års jubileum

November 10 @ 19:30 - 20:30

kr200

CORO MISTO med sin dirigent Marilena Zlatanou presenterer en musikkhistorisk konsert med kormusikk som går igjennom viktige stasjoner av «hele» Nesodden kirkens 850års historie: Fra Magnushymnen, laget i tiden da kiken ble grunnlagt, gjennom korsatser fra Middeleladeren og Renessansen, verk av J.S. Bach, W.A. Mozart, A. Bruckner og E. Grieg, men ikke minst, det eldste musikkeksempelet av en kristen hymne vi har fra slutten av første hundretallet (funnet på et papyrus fragment og i antikkgresk musikknotasjon), og likeså, den eldste hymne brukt kontinuerlig i kirken siden 300tallet, Folkefrelsar til oss kom.
En urframførelse har vi med oss også: TRE SALMER på tekstene av Nesodden kirkens prest på 17hundretallet, Christian Hartvigsen Ruge (1676-1751) – prest på Nesodden i mange år, og nesten legendarisk i sin samtid for sine kunnskapsrike og poetiske søndagsprekener, besøkt fra hele Akershus område! Dette salmeutvalget er tonesatt av M. Zlatanou for anledningen, i et forsøk på å være så nært som mulig til 17. hundretallets musikkstil.
M.a.o., presenterer vi et program som både gir et musikkhistorisk innblikk i 850 års virke, og, ikke minst, kan knytte til den overnasjonale kristendommen – en konsert med både lokalt så vel som økumenisk musikkhistorisk innhold. V / org.: Stefan Ibsen Zlatanos

Details

Date:
November 10
Time:
19:30 - 20:30
Cost:
kr200
Event Category:

Venue

Nesodden kirke
Norway + Google Map

Organizer

Coro Misto