Loading Events

« All Events

Minnekonsert for MANOS HATZIDAKIS med ARKADIAKORET

November 17 @ 18:00 - 19:00

kr250

I 2024 er det 30 år siden den store Greske komponistens og poetens Manos Hatzidakis’ død, og dette måtte naturligvis Arkadiakoret som spesialiserer seg i Gresk musikk markere!
Hatzidakis har gitt oss en mengde nydelige sanger så vel som større verk, ballettmusikk, filmmusikk og musikk til teater oppsetninger. Han samarbeidet med andre store greske kunstnere av alle sjangere, og ikke minst, var med på å starte en årlig sangkonkurranse i Hellas, etablerte et orkester til å framføre andre greske komponistens verk, så vel som en ny radiokanal for ERT (tilsv. NRK i Norge) for seriøs musikk av flere sjangere. Han var også en meget aktiv skribent med både bøker og flotte artikler i forskjellige publikasjoner og aviser gjennom hele sitt liv – skriv som alle leste og lot seg påvirke av!
Han etterlot seg en utrolig kulturarv, og ikke bare for grekere som har elsket og fremdeles elsker ham høyt! Hans musikk blir alltid brukt ved viktige nasjonale milepæler i Hellas, fra åpninger av museer, til taverna bakgrunnsmusikk…
I dyp takknemlighet tillater vi oss å presentere et knippe av hans sanger som har fått klassikerstatus for kunst sang i Hellas, fra den tiden han o Mikis Theodorakis (de to var gode venner), konkurrerte om å gi det Greske folk de sangene de trengte og fortjente!
Med oss er vi heldige å ha fått vår «faste» pianist Stefan Ibsen Zlatanos, og Nesodden strykeorkester under ledelsen av Igor Rybak, også han en av våre kjære samarbeidspartnere. Vi tillater oss også å inkludere en urframførelse, en kort Hatzidakis in memoriam for solo fiolin av M. Zlatanou, tilegnet Igor Rybak.

Details

Date:
November 17
Time:
18:00 - 19:00
Cost:
kr250
Event Category:

Organizer

ARKADIAKORET