Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

ARKADIAKORET: Tidløse HELLAS

March 10 @ 18:00 - 20:00

kr200

Markering av 35års samarbeid med koret og dirigenten Marilena Zlatanou
Hellas er et land med en meget lang, begivenhetsrik og mangfoldig historie – et land som har skjenket verden en enestående kulturarv og som har inspirert og preget hele den vestlige sivilisasjonen.

Vi presenterer en konsert med eksempler fra hele den flertusenårige historien med:

 1. Musikk fra Antikken – skrevet opprinnelig med egen gresk antikk musikknotasjon som har blitt tydet og transkribert.
 2. Musikk fra den over tusenårige Bysantinske tiden – altså den gresk-ortodokse kirkens musikk, praktisert uavbrutt siden kirkens etablering på trehundretallet.
 3. Folkesanger fra den etterfølgende 400årige tiden (for halvparten av landet), eller 500årige (for den andre halvparten), da Hellas var under okkupasjon av det Ottomanske riket.
 4. Sanger forbundet med historiske begivenheter fra nyere tid:
  Eksempelvis kan nevnes frigjøringen fra den tyrkiske okkupasjonen og etableringen av den greske stat, tiden under den Annen Verdenskrigs okkupasjonen, og slutten på juntatiden og restoreringen av Demokratiet.
 5. Verdenspremiere av nyskrevet av dirigenten komposisjon på et utvalg av uttrykksfulle og poetiske navn av Panajia Sistnevnte er det navnet brukt i Hellas for Maria – det betyr den all-hellige og komposisjonen er basert på et utvalg av 86 av over 1190 (!) mulige navn av de tusenvis av kirker til ære for henne over hele landet – en meditasjon over både det teologiske og det sosiologiske ved hennes allesteds tilstedeværelse i landet …
  Denne komposisjonen fikk første pris i internasjonal komposisjonskonkurranse i Beograd i 2020.
 6. Avslutningsvis framfører vi den olympiske hymnen som alltid ledsager det Olympiske flaggets inntreden i arenaen under alle Olympiske Leker – hommage til den uforlignelige Greske antikkens kulturarv – og ringen av vår flertusenårige kulturreise blir da sluttet!

 

 

Details

Date:
March 10
Time:
18:00 - 20:00
Cost:
kr200
Event Category:

Venue

Maria Bebudelses kirke
Thor olsens gt. 9
Oslo, Norway
+ Google Map

Organizer

ARKADIAKORET