Δ ι ε ύ θ υ ν σ η χ ο ρ ω δ ί α ς
- Από τις αρχές του 1980, έχει μια έντονη δραστηριότητα σαν μαέστρος διευθύνοντας και διδάσκοντας χορωδίες και σε μόνιμη και σε ειδική βάση σε όλη τη Νορβηγία.
Το χορωδιακό ρεπερτόριο της Μ.Ζ. εκτείνεται χρονικά από το μεσαίωνα ως τις μέρες μας και γεωγραφικά σε όλες τις ηπείρους. - Από το 1988 διευθύνει την ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΡΚΑΝΤΙΑ (Οσλο), μεικτή χορωδία που ειδικεύεται στην ελληνική χορωδιακή μουσική.
Έχουν παρουσιάσει στο κοινό της Νορβηγίας ένα ευρύτατο φάσμα χορωδιακής μουσικής και a cappella και με συνοδεία οργανική, που κυμαίνεται από το <ΤοΆξιον Εστί> του Μίκη Θεοδωράκη (πλήρες), πλήθος άλλων τραγουδιών και αποσπασμάτων έργων του (π.χ. Λειτουργία εις κεκοιμημένους), και βεβαίως και τραγούδια άλλων συνθετών όπως του Μάνου Χατζηδάκι, του Χρήστου Λεοντή, του Γιάννη Μαρκόπουλου, τη <Μικρά Ασία> του Απόστολου Καλδαρα, αποσπάσματα από <Τα Βυζαντινά Πάθη> του Μιχάλη Αδάμη, κ.ο.κ, ως (για πρώτη φορά στη Νορβηγία) βυζαντινή μουσική και φυσικά επεξεργασίες δημοτικών τραγουδιών, όπως π.χ του Γιάννη Κωνσταντινίδη και της ΜΖ.
Το 1999 η χορωδία παρουσίασε δίσκο με <ελληνική χορωδιακή μουσική από την αρχαιότητα ως την εποχή μας> με τραγούδια του Χατζηδάκη, του αναγεννησιακού κρητικού συνθέτη, Φραγκίσκου Λεονταριτη, επεξεργασίες βυζαντινών ύμνων του Θ. Παπακωνταντινου, δυο χορωδιακές σουίτες, επεξεργασίες της M.Z., (Μακεδονική, με δημοτικά τραγούδια από τη Μακεδονία, και σουίτα από χριστουγεννιάτικα κάλαντα από όλη την Ελλάδα), απόσπασμα από τον ύμνο στον Απόλλωνα (2ος αιώνας π.Χ.) κ.λ.π.
Έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο στη Νορβηγία και έχουν δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων στη Θεσσαλονίκη το 97, στο πρόγραμμα <εκ περάτων της Γης> της πολιτιστικής πρωτεύουσας.
Πολύ συχνά τραγουδάει η χορωδία επεξεργασίες της Μ.Ζ. - Έχει η ίδια πάρει πρωτοβουλία για την ίδρυση μεικτής χορωδίας υψηλού επιπέδου, το ΚΟΡΟ ΜΙΣΤΟ το 1997, της οποίας το αντικείμενο είναι η παρουσίαση κλασικών έργων όπως ο <ΜΕΣΣΙΑΣ> και άλλα έργα του Χαιντελ, η <Γκλορια> και το <Μαγκνίφικατ> του Βιβάλντι, μοτέτα και καντάτες του Γ. Σ. Μπαχ, το <Λαμέντο ντ Αριάννα> του Μοντεβέρντι, (πλήρες), το <ΡΕΚΒΙΕΜ> και η <Λειτουργία σε Σι> του Μότσαρτ, <Βία κρούτσις>, και <Μίσσα κοράλις>, του Λιστ, έργα των Μπρουκνερ, Μπριττεν και πολλών άλλων, αλλά και έργων που σπάνια παίζονται και τα οποία έχουν παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Νορβηγία όπως, <Η αναπαράσταση τηςΨυχής και του σώματος> του Εμιλιο ντε Καβαλιέρι, το <Όρντο Βιρτούτουμ> της μεσαιωνικής συνθέτιδος Χιλνεγκαρντ φον Μπινγκεν, καθώς και σύγχρονα έργα / παραγγελίες της χορωδίας από σύγχρονους συνθέτες συμπεριλαμβανομένης και της μαέστρου Ζλατάνου.
- Έχουν εκδοθεί διεθνώς τρείς από τις χορωδιακές της επεξεργασίες, από τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της Νορβηγίας, NORSK MUSIKKFORLAG:
ΕΛΛΗΝΟ-ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΚΟΝΤΛΙΜΠΕ
ΣΟΥΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΝΤΑ (9 χριστουγεννιάτικα τραγούδια), και
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥΙΤΑ (7 μακεδονικά τραγούδια) - Στο λήμμα compositions and arrangements στην παρούσα ιστοσελιδα υπάρχει πλήρης κατάλογος όλων αυτών