Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hellas i Lilleasia – Konsert med ARKADIAKORET, dirigent og solist Marilena Zlatanou

March 30, 2014 @ 19:30 - 21:00

Hellas i Lilleasia

En konsert med ARKADIAKORET, solist og dirigent MARILENA ZLATANOU

MIKRA ASIA av A. Kaldaras og sanger av G. Konstantinidis

I 1922 og etter et internasjonalt diplomatisk initiativ fra bl.a. Fritjof Nansen, skjedde en befolkningsutveksling mellom Tyrkia og Hellas som i Hellas er omtalt som den ”Lilleasiatiske Katastrofen”. Grunnen til denne beskrivelsen er at, til tross for avtalen, måtte grekerne forlate Lilleasia hvor de hadde bodd siden tidlig antikktid, hals over hode – de som overlevde massakrene da…

Det dreide seg om ca halvannen million landflyktige som da etablerte seg i Hellas, brakte med seg sin kultur (bl.a. instrumentet bouzouki), som siden ble en del av den øvrige kulturen i landet.
Komponisten Kaldaras (etterkommer fra disse landflyktige) skrev en iørefallende og uttrykksfull sangsyklus om dette tema som vi framfører i sin helhet, kombinert med noen flotte folkesangarrangementer av en stor gresk komponist og flyktning selv fra Lilleasia, Jiannis Konstantinidis, så vel som Samaras’ ”den Olympiske hymnen” (ettersom det i år er olympisk år). Sistnevnte er alltid framført når det Olympiske flagget heises opp i Stadion under åpningsseremoniene av alle Olympiske Leker.

Medvirkende ellers
Jan Gustav Schaanning: bouzouki
Trond Bull-Hansen: gitar
Einar Halle: cello
Stefan Ibsen Zlatanos: klaver

Details

Date:
March 30, 2014
Time:
19:30 - 21:00
Event Category:

Venue

Kampen Menighetshus
Oslo, + Google Map