MIDDELALDERMUSIKK på VANNTÅRNET, med VOX ANTIQUA

« Back to Events
Event:
MIDDELALDERMUSIKK på VANNTÅRNET, med VOX ANTIQUA
Start:
February 12, 2023 19:00
End:
February 12, 2023 20:00
Cost:
200
Category:
Organizer:
Vox Antiqua
Updated:
January 10, 2023
Venue:
Vanntårnet
Address:
Google Map
Nesodden, Nesodden, Norway

Middelaldermusikk er ufortjent lite kjent i dag: Noen tror kanskje at tidsavstanden gjør den «enkel og kjedelig», men musikkspesialistene i ensemble VOX ANTIQUA, sørger for å bøte på denne misoppfatningen!
Vår trio består av sangeren Marilena Zlatanou, luttenisten Vegard Lund og fidle- spilleren Anna Helgadottir – alle tre musikere med mangeårig fordypning av framføring praksis fra denne tiden.
I vårt program presenterer vi sanger fra Troubadour / trouvere tradisjonen som blomstret ved de forskjellige hoffene på 1200 tallet i Provence regionen og i Nord Spania, sanger som representerer noe av den mest melodiøse og uttrykksfulle sangproduksjonen i Europa, og ikke bare for den tiden de var skapt: Kjærlighet, avskjed og lengsel er satt i vakre dikt og melodier, ofte med utgangspunkt i de utroligste historier – historier som vi også formidler under våre konserter.
I snart 35 år har vi bl.a. holdt konserter ved klosterruinene på Hovedøya, støttet av Oslo kommune, så vel som mange andre konserter, både i Norge og i flere andre land.
Vanntårnets flotte akustikk vil være an perfekt ramme for vår konsert søndag 12. februar kl. 19:00

Previous post: